Vanília krémfagylalt: Hozzávalók:
n 15 dkg cukor n 2 tojás (enyhén felvert) n 4,7 dl tej n 2-3 csomag vaníliás cukor vagy 1 db vaníliarúd n 4,7dl tejszín
Elkészítés: Egy lábasban keverd össze a hozzávalókat a tejszín kivételével. Állandó keverés közben annyira kell felmelegíteni, amíg a fémkanalat bevonja. Ha vaníliarudat használtál, vedd ki. Hűtsd ki. Öntsd bele egy műanyag edénybe, és mélyhűtőben fagyaszd le, amíg a széle meg nem fagy, azaz elkezd keményedni. Verd föl a tejszínt. Ezután a kissé megfagyott krémet verd fel habverővel, amíg sima és könnyű nem lesz. Amikor kész, óvatosan, alulról felfelé keverve (forgatva széles kanállal) keverd a tejszínhabot a tejkrémbe. Tedd vissza a fagyasztóba, amíg meg nem fagy. Elkészítési idő: 45 perc
~-~-~
Túrófagylalt: Hozzávalók:
n 1 doboz vanília fagylaltpor n 35 dkg túró n 8 dkg porcukor
Elkészítés: A vanília fagylaltport a használati utasításnak megfelelően feloldjuk. A túrót tegyük turmixgépbe és folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot és a fagylalt alapot. Azt lehűtve fagylaltgépben fagyasztjuk.
~-~-~
Sárgabarack-fagylalt Hozzávalók:
n 2,5 dl tejszín n fél kg sárgabarack n méz izlés szerint
Elkészítés: Az őszibarackot pürésítem és a tejszínbe keverem, majd mézzel ízesítem. Egy dobozformába töltöm. Tálalás előtt 2 órára fagyasztom.
~-~-~
Málnafagylalt Hozzávalók:
n 1 liter tej n fél liter friss, szétnyomott málna n 20 dkg cukor
Elkészítés: Egy málnapudingot készítek 1 liter tejjel és hozzáadok fél liter friss, szétnyomott málnát, illetve 20 dkg cukrot. A masszát beleteszem a 2-literes fagylaltgép edénybe, vagy a mélyhűtőbe. Megfagyasztom és poharakba osztom. Egy ostyát teszek rá és megszórom ezüst dekorcukorral.
~-~-~
Eperfagylalt Hozzávalók:
n fél kg friss eper n fél liter víz n 2 g keményítő n 20 dkg cukor n 1 ek vaníliáscukor n 1-2 ek citromlé n 2 tojásfehérje
Elkészítés: Az epret szitán áttöröm. A vizet felforralom a cukorral és besűrítem a hidegen kikevert keményítővel. Utána hozzáadom az epret, a vaniliáscukrot, a tojásfehérjehabot és a citromlevet, majd állandó keverés mellett fagylaltgépben megfagyasztom. Az eperfagyit finomíthatom még 1/8 l tejszínnel is, amit a félig fagyott masszához adok.
~-~-~
Citromfagylalt Hozzávalók:
n 30 dkg cukor n fél liter víz n 1 citrom héja n 3 citrom leve
Elkészítés: A cukrot felfőzöm a vízzel. Hozzáadom a nagyon vékonyan lehámozott citromhéjat és a citromlevet. A tűzről levéve egy óráig állni hagyom. Átszűröm, majd megfelelőképpen lefagyasztom.
~-~-~
Puncsfagylalt Hozzávalók:
n 2 pohár tejszín n 3 tojássárgája n 15 dkg cukor n késhegynyi piros ételfesték por (vagy pár cseppnyi piros ételfesték) n 2 ek mazsola n 2 ek rum n 1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés: A mazsolát előző napon beáztatom a rumba. Összekeverem a tojássárgáját, a cukrot, az ételfestéket, a vaniliáscukrot a tejszínnel. Kis lángon állandó keverés mellett felfőzöm. Időnként megkeverve hűlni hagyom, belekeverem a mazsolát a rummal együtt, majd lefagyasztom.
~-~-~
Vaníliafagyi alapra épülő fagyik Hozzávalók:
n 2 pohár tejszín n 3 tojássárgája n 15 dkg cukor n 1 ek keményítő n 1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés: Felverem a tojássárgáját, a cukrot, a vaniliáscukrot és a keményítőt a tejszínnel. Kis lángon állandó keverés mellett felfőzöm.
~-~-~
Curacaofagyi Hozzávalók:
n 1 adag vaníliaalap n fél üveg curacaoaroma n fél narancs leve
Elkészítés: Az alapba belekeverem az aromát és a leszűrt narancslevet, majd fagyasztom.
~-~-~
Konyakmeggy fagyi Hozzávalók:
n 1 adag vaníliaalap n 5 dkg reszelt csokoládé n 20 szem meggybefőtt n fél dl konyak
Elkészítés: Az alapba még melegen belekeverem a csokireszeléket, majd hűlni hagyom. Hidegen belekeverem a négyfelé vágott meggyszemeket és a konyakot, majd lefagyasztom.
~-~-~
Sztracsatella fagyi: Hozzávalók:
n 1 adag vaníliaalap n 15 dkg durva csokireszelék
Elkészítés: A már kihűlt alapba belekeverem a csokireszeléket, majd fagyasztom.
~-~-~
Csokoládé fagyi: Hozzávalók:
n 1 l tejszín n 1 csésze cukor n 7,5 dkg csoki tortabevonó n csipetnyi só n 1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés: A csokoládét feloldom egy csésze forró tejszínben és elkeverem a maradék habbá vert tejszínnel. Hozzáadom a cikrot, a sót és a vaniliáscukrot, majd megfagyasztom.
~-~-~
Fahéj fagyi: Hozzávalók:
n 2 pohár tejszín n 3 tojássárgája n 3/4 csésze cukor n 1 ek keményítő n 1 csomag vaníliáscukor n fél kk őrölt fahéj
Elkészítés: Felverem a tojássárgáját, a cukrot, a fahéjat, a vaniliáscukrot és a keményítőt a tejszínnel. Kis lángon állandó keverés mellett felfőzöm. Időnként megkeverve hűlni hagyom, majd tetszőleges módon fagyasztom.
~-~-~
Nugát fagyi: Hozzávalók: (nagyon finom, és különleges!)
n 3/4 l tej n 1 csésze cukor n 5 tojás n 1 tk só n fél-fél csésze csokireszelék n pisztácia, mogyoró, dió, és mandula n 1,5 csésze tejszín n kis keserűmandula aroma n 1 ek vaníliáscukor
Elkészítés: A tejet, cukrot, tojássárgáját, csokit és sót összekeverem és vízfürdő felett sűrűre verem. Gyakori keveréssel hűlni hagyom. Hozzáadom a kemény habbá vert tejszínt, fehérjehabot, a vágott dióféléket és az aromát. Bombaformába teszem és a fagyasztóládában gyakori rázás és keverés mellett megfagyasztom.
~-~-~
Jó étvágyat! A receptek bővülő-félben vannak, addig is jó próbálkozást,és étvágyat!
|