Vanlia krmfagylalt: Hozzvalk:
n 15 dkg cukor n 2 tojs (enyhn felvert) n 4,7 dl tej n 2-3 csomag vanlis cukor vagy 1 db vanliard n 4,7dl tejszn
Elkszts: Egy lbasban keverd ssze a hozzvalkat a tejszn kivtelvel. lland kevers kzben annyira kell felmelegteni, amg a fmkanalat bevonja. Ha vanliarudat hasznltl, vedd ki. Htsd ki. ntsd bele egy manyag ednybe, s mlyhtben fagyaszd le, amg a szle meg nem fagy, azaz elkezd kemnyedni. Verd fl a tejsznt. Ezutn a kiss megfagyott krmet verd fel habvervel, amg sima s knny nem lesz. Amikor ksz, vatosan, alulrl felfel keverve (forgatva szles kanllal) keverd a tejsznhabot a tejkrmbe. Tedd vissza a fagyasztba, amg meg nem fagy. Elksztsi id: 45 perc
~-~-~
Trfagylalt: Hozzvalk:
n 1 doboz vanlia fagylaltpor n 35 dkg tr n 8 dkg porcukor
Elkszts: A vanlia fagylaltport a hasznlati utastsnak megfelelen feloldjuk. A trt tegyk turmixgpbe s folyamatosan adagoljuk hozz a porcukrot s a fagylalt alapot. Azt lehtve fagylaltgpben fagyasztjuk.
~-~-~
Srgabarack-fagylalt Hozzvalk:
n 2,5 dl tejszn n fl kg srgabarack n mz izls szerint
Elkszts: Az szibarackot prstem s a tejsznbe keverem, majd mzzel zestem. Egy dobozformba tltm. Tlals eltt 2 rra fagyasztom.
~-~-~
Mlnafagylalt Hozzvalk:
n 1 liter tej n fl liter friss, sztnyomott mlna n 20 dkg cukor
Elkszts: Egy mlnapudingot ksztek 1 liter tejjel s hozzadok fl liter friss, sztnyomott mlnt, illetve 20 dkg cukrot. A masszt beleteszem a 2-literes fagylaltgp ednybe, vagy a mlyhtbe. Megfagyasztom s poharakba osztom. Egy ostyt teszek r s megszrom ezst dekorcukorral.
~-~-~
Eperfagylalt Hozzvalk:
n fl kg friss eper n fl liter vz n 2 g kemnyt n 20 dkg cukor n 1 ek vanliscukor n 1-2 ek citroml n 2 tojsfehrje
Elkszts: Az epret szitn ttrm. A vizet felforralom a cukorral s besrtem a hidegen kikevert kemnytvel. Utna hozzadom az epret, a vaniliscukrot, a tojsfehrjehabot s a citromlevet, majd lland kevers mellett fagylaltgpben megfagyasztom. Az eperfagyit finomthatom mg 1/8 l tejsznnel is, amit a flig fagyott masszhoz adok.
~-~-~
Citromfagylalt Hozzvalk:
n 30 dkg cukor n fl liter vz n 1 citrom hja n 3 citrom leve
Elkszts: A cukrot felfzm a vzzel. Hozzadom a nagyon vkonyan lehmozott citromhjat s a citromlevet. A tzrl levve egy rig llni hagyom. tszrm, majd megfelelkppen lefagyasztom.
~-~-~
Puncsfagylalt Hozzvalk:
n 2 pohr tejszn n 3 tojssrgja n 15 dkg cukor n kshegynyi piros telfestk por (vagy pr cseppnyi piros telfestk) n 2 ek mazsola n 2 ek rum n 1 csomag vanliscukor
Elkszts: A mazsolt elz napon beztatom a rumba. sszekeverem a tojssrgjt, a cukrot, az telfestket, a vaniliscukrot a tejsznnel. Kis lngon lland kevers mellett felfzm. Idnknt megkeverve hlni hagyom, belekeverem a mazsolt a rummal egytt, majd lefagyasztom.
~-~-~
Vanliafagyi alapra pl fagyik Hozzvalk:
n 2 pohr tejszn n 3 tojssrgja n 15 dkg cukor n 1 ek kemnyt n 1 csomag vanliscukor
Elkszts: Felverem a tojssrgjt, a cukrot, a vaniliscukrot s a kemnytt a tejsznnel. Kis lngon lland kevers mellett felfzm.
~-~-~
Curacaofagyi Hozzvalk:
n 1 adag vanliaalap n fl veg curacaoaroma n fl narancs leve
Elkszts: Az alapba belekeverem az aromt s a leszrt narancslevet, majd fagyasztom.
~-~-~
Konyakmeggy fagyi Hozzvalk:
n 1 adag vanliaalap n 5 dkg reszelt csokold n 20 szem meggybeftt n fl dl konyak
Elkszts: Az alapba mg melegen belekeverem a csokireszelket, majd hlni hagyom. Hidegen belekeverem a ngyfel vgott meggyszemeket s a konyakot, majd lefagyasztom.
~-~-~
Sztracsatella fagyi: Hozzvalk:
n 1 adag vanliaalap n 15 dkg durva csokireszelk
Elkszts: A mr kihlt alapba belekeverem a csokireszelket, majd fagyasztom.
~-~-~
Csokold fagyi: Hozzvalk:
n 1 l tejszn n 1 cssze cukor n 7,5 dkg csoki tortabevon n csipetnyi s n 1 csomag vanliscukor
Elkszts: A csokoldt feloldom egy cssze forr tejsznben s elkeverem a maradk habb vert tejsznnel. Hozzadom a cikrot, a st s a vaniliscukrot, majd megfagyasztom.
~-~-~
Fahj fagyi: Hozzvalk:
n 2 pohr tejszn n 3 tojssrgja n 3/4 cssze cukor n 1 ek kemnyt n 1 csomag vanliscukor n fl kk rlt fahj
Elkszts: Felverem a tojssrgjt, a cukrot, a fahjat, a vaniliscukrot s a kemnytt a tejsznnel. Kis lngon lland kevers mellett felfzm. Idnknt megkeverve hlni hagyom, majd tetszleges mdon fagyasztom.
~-~-~
Nugt fagyi: Hozzvalk: (nagyon finom, s klnleges!)
n 3/4 l tej n 1 cssze cukor n 5 tojs n 1 tk s n fl-fl cssze csokireszelk n pisztcia, mogyor, di, s mandula n 1,5 cssze tejszn n kis kesermandula aroma n 1 ek vanliscukor
Elkszts: A tejet, cukrot, tojssrgjt, csokit s st sszekeverem s vzfrd felett srre verem. Gyakori keverssel hlni hagyom. Hozzadom a kemny habb vert tejsznt, fehrjehabot, a vgott diflket s az aromt. Bombaformba teszem s a fagyasztldban gyakori rzs s kevers mellett megfagyasztom.
~-~-~
J tvgyat! A receptek bvl-flben vannak, addig is j prblkozst,s tvgyat!

|